On-line webinář: Efektivita Metod Čtení s Sfumato - Přihlaste se již dnes!
 
KOMU: vedení ZŠ, učitelé 1. stupně, speciální pedagogové
ABC MUSIC v.o.s.
... učíme děti správně číst, psát a poznávat svět

Mgr. Iva Ondráčková a Mgr. Lenka Felcmanová
Vás srdečně zvou na webinář (on-line)

lze hradit ze ŠABLON na čtenářskou gramotnost a inkluzi
 
EFEKTIVITA METOD ČTENÍ
Místo konání: ON-LINE (z pohodlí domova, kanceláře, sborovny ...)
Datum konání: úterý 20.02.2024
Čas:  13:00–15:00 hod.
Lektorky: Mgr. Iva Ondráčková, Mgr. Lenka Felcmanová
Obsah a cíl semináře:
Od ledna 2024 ředitelé škol rozhodují o volbě metod
prvopočátečního čtení a psaní.


Webinář je doplněn o videozáznamy z výuky. Získáte tak ucelený obraz o technikách čtení a psaní, odbornou představu o elementární výuce na prvním stupni, abyste mohli zodpovědně rozhodovat, jakou metodou by se měli žáci ve školách učit číst a psát (týká se i problémových žáků, dětí cizinců, bilingvních žáků).

Při správně zvolené technologii se výrazně snižují projevy SPU čtení a psaní, jak dokázal výzkum JU ČB 2020-2022. Prevence výskytu specifických poruch učení už nemusí být na vaší škole utopií.
ÚČASTNICKÝ POPLATEK: první přihlášený z dané organizace uhradí 500 Kč; každý další přihlášený z dané organizace hradí 200 Kč. V přihlášce proto vyplňte počet účastníků z dané organizace.
PŘIHLÁSIT SE NA WEBINÁŘ ON-LINE
Vyjádření vedoucího výzkumného projektu:

"Výzkum potvrdil, že Sfumato je efektivnějším reedukačním nástrojem než státem poskytované nápravné mechanismy, které napravují daný stav, zatímco Sfumatem se vytváří zcela nový čtecí návyk. Zásadní význam Sfumata vidíme však především v jeho preventivním charakteru, pokud je realizován ve výuce prvopočátečního čtení a psaní hned v 1. ročníku. Věřím, že metodika Sfumato se stane jednou z vysoce efektivních postupů pro zvyšování úrovně dovednosti číst a tím i zvyšování úrovně čtenářské gramotnosti žáků!"

PhDr. Ivana Šimková, Ph.D.
Pedagogická fakulta Jihočeské univerzity
Mgr. Iva Ondráčková
  • ředitelka ZŠ a MŠ Lhota pod Libčany



Pro učitelství jsem se rozhodla už v dětství a vybrala jsem si dobře. Práce je mi koníčkem. Ráda se vzdělávám a přijímám nové metody. Když jsem potkala Sfumato, bylo mé rozhodnutí jasné: Tohle musím vyzkoušet! A po prvním roce bylo jasné, že tato metodika zůstane v mé učitelské výbavě navždy.

Učení se stalo ještě větší radostí pro mne i pro děti. Ty se těší na každé nové písmeno, na každou aktivitu s ním spojenou. Ani nevědí, že se učí a přitom jdou stále vpřed, krok za krokem. Přirozeně si osvojují čtení bez narušení struktury slov, ve svém tempu. Při psaní se drží osvojených pravidel a vše se daří ke spokojenosti dětí, pedagoga i rodičů.


A najednou do třídy přijde dítě, které jinde neuspělo. Nezná písmena, nespojuje je, je v podstatě negramotné. Stačí pár týdnů a dějí se zázraky. Dítě se najednou těší, že bude číst. S každou přečtenou stránkou má větší radost a stoupá mu sebevědomí. Už není ten poslední.

A to je nejvíc, dáváme dětem šanci.
PŘIHLÁSIT SE NA WEBINÁŘ ON-LINE
Pokud máte jakékoliv dotazy, prosím neváhejte mne kontaktovat telefonicky či e-mailem. Děkujeme vám za vaši snahu pomoci všem dětem stát se kvalitními čtenáři. Za společnost ABC Music vám přeji krásný den :)
Jana Pliešovská
ředitelka ABC MUSIC®
Telefon: +420 601 379 855

ABC Music v.o.s.
Michelská 300/60
140 00 Praha IV - Michle

E-mail: reditel@abcmusic.cz
Chcete se o metodice Sfumato dozvědět více informací? Podívejte se prosím na naši nabídku, přihlaste se na naše semináře nebo navštivte náš e-shop.
 
Facebook   Youtube
 
 
© 2023 ABC Music v.o.s. - Sfumato | Všechna Práva Vyhrazena